Latin (ενηλίκων – παιδικά)

Οι Λατινοαμερικάνικοι είναι οι πιο δημοφιλείς και κοινωνικοί χοροί ανά τον κόσμο. Δημιούργημα του Λατινοαμερικάνικου πολιτισμού συνδυάζουν ρυθμό, ελευθερία έκφρασης, σώματος και πάθος.

Salsa ~ Mambo ~ Merengue ~ Rumba  ~ Cha Cha ~ Jive Passo Doble ~ Samba ~ Rock 'n Roll

Γνωστοί ρυθμοί που διδάσκονται στη σχολή μας σε ερασιτεχνικό και επαγγελματικό επίπεδο, σε International Style από εξειδικευμένους καθηγητές μέλη του International Dance Teachers Association. Σε κάθε χορευτικό επίπεδο ο μαθητής μπορεί, μέσω εξετάσεων, να αποκτήσει ερασιτεχνικό και επαγγελματικό δίπλωμα μέσω των μεγαλύτερων διεθνών οργανισμών IDTA, ISTD, UKA.

Salsa / Bachata

H Salsa με καταγωγή από την Κούβα και δεχόμενη τις σύγχρονες επιρροές της αμερικάνικης και ευρωπαϊκής κουλτούρας, αποτελεί πλέον έναν από τους πιο δημοφιλείς χορούς. Με ρυθμό γρήγορο και διασκεδαστικό ο χορός αυτός αποτελεί την ιδανική εκτόνωση.

Οι φιγούρες της σάλσα, όντας η καθεμία διαφορετική αλλά έχοντας και αλληλουχία μεταξύ τους, δίνουν τη δυνατότητα να χορεύοντας με διάφορους συνδιασμούς. Η γρήγορη εναλλαγή των χεριών και η ρυθμική κίνηση των ποδιών επιτυγχάνουν τη διαρκή εγρήγορση του σώματος και του μυαλού.

Η Bachata είναι ένα στυλ χορού που έχει τις ρίζες του στη Δομινικανή Δημοκρατία και σήμερα χορεύεται σε όλα τα μέρη του κόσμου ..

Είναι ένας σχετικά απλός χορός, αργός και αισθησιακός, με το ζευγάρι να χορεύει αρκετά κοντά κατά την περισσότερη διάρκεια του χορού.

Δεν έχει πολύπλοκα βήματα και κινήσεις, ούτε πολλές στροφές. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι η έντονη κίνηση των γοφών, καθώς και το πέταγμα του γοφού στην τέταρτη και όγδοη κίνηση.

Tango Argentino

Ο χορός που ξεκίνησε από τις φτωχογειτονιές του Μπουένος Aϊρες γύρω στα 1870 και κατέκτησε όλο τον κόσμο ώστε σήμερα να αποκαλείται από χορός του "Λιμανιού" χορός του "Σαλονιού". Στην γνήσια χορογραφική του μορφή συμβολίζει την ερωτική έλξη ανάμεσα στο ζευγάρι, που εκφράζεται από την κίνηση, την στάση και τις φιγούρες των χορευτών.

Στη Σχολή μας (πρωτοπόρο στον Ελλαδικό χώρο στο είδος αυτό) το Αργεντίνικο Τανγκό διδάσκεται σε ερασιτεχνικό και επαγγελματικό επίπεδο από έμπειρους και εξειδικευμένους δασκάλους, οργανώνονται σεμινάρια από διάσημους χορευτές και μεταφέρεται πιστά στους μαθητές η γνήσια μορφή του Αργεντίνικου Τανγκό με απόλυτο σεβασμό στην παράδοσή του.

Επίσης παρέχεται, κατόπιν εξετάσεων, διεθνές αναγνωρισμένο Δίπλωμα (IDTA) σε όσους μαθητές το επιθυμούν.

Σύγχρονο (ενηλίκων – παιδικά)

Ο σύγχρονος χορός πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα σαν αντίδραση στην αυστηρή τεχνική του μπαλέτου. Πρωτοπόρες στον χορό αυτό ήταν η Isidora Duncan και η Martha Graham οι οποίες έψαχναν για την άνεση στην κίνηση χρησιμοποιώντας τις φυσικές γραμμές και ενέργεια του σώματος, επιτρέποντας έτσι ένα μεγαλύτερο φάσμα αρμονικών κινήσεων.

Σήμερα ο σύγχρονος χορός χαρακτηρίζεται από την προσαρμοστικότητα σε όλα τα είδη μουσικής καθώς και στην δυνατότητά του να ενσωματώσει κινήσεις από άλλους χορούς ώστε να δίνει συνεχώς νέες μορφές κίνησης. Στο μάθημα εφαρμόζεται κυρίως η τεχνική Release η οποία επικεντρώνεται στη ροή της κίνησης με φυσικό τρόπο και χρησιμοποιώντας όσο το δυνατόν λιγότερη μυική δύναμη. Για το λόγο αυτό απευθύνεται τόσο σε αρχάριους χορευτές όσο και σε ανθρώπους που έχουν ήδη σχέση με τον χορό γενικά και οι οποίοι αναζητούν νέα όρια στην κίνηση του σώματος.

Hip Hop

Το hip hop ανήκει στην κατηγορία των χορών που ονομάζονται street dance (χορός του δρόμου), και οι οποίοι καταρχήν χορεύονται σε μουσική hip hop ή προέκυψαν μέσα από την κουλτούρα του hip hop.Ο πρώτος και αυθεντικός χορός , που είναι συνδεδεμένος με το hip hop είναι το ¨Break-Dance¨, που εμφανίστηκε στην πόλη της Νέας Υόρκης στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και το οποίο αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο (βασικό στοιχείο) του hip hop ως ξεχωριστό είδος κουλτούρας.

To 1990, καθώς η μουσική του hip hop εμφάνιζε νέες μορφές, νέα είδη χορού άρχισαν να παρουσιάζονται, που τα περισσότερα από αυτά χορεύονταν με κινήσεις προς τον αέρα, σε αντίθεση με το ¨Break-Dance¨ που εκφραζόταν με κινήσεις προς το έδαφος. Αυτά τα νεοεμφανιζόμενα στυλ συνιστούν τη λεγόμενη “νέα σχολή”, ενώ τα παλαιότερα στυλ, στα οποία περιλαμβάνονται τα break-dance και funk, που ενσωματώθηκαν στο hip hop, χαρακτηρίζονται ως “παλαιά σχολή” Στην σχολή μας διδάσκεται από έμπειρους δασκάλους του είδους με ειδίκευση στην Αμερική .

Commercial Dance / Video Clip

Το commercial dance style αναφέρεται στο πλέον δημοφιλές και επίκαιρο είδος χορού το οποίο είναι προσαρμοσμένο για live ή μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις όπως τηλεοπτικά shows, συναυλίες, μουσικά βίντεο, ταινίες και διαφημίσεις. Αυτό που κάνει το commercial ιδιαίτερο και ξεχωριστό είναι που συνδυάζει πολλά είδη χορού (street dance, hip-hop, jazz) ενώ έχει επιρροές από τη mainstream και pop μουσική και χορευτική σκηνή. Τα μαθήματα στοχεύουν στην εκτόνωση, διασκέδαση και τόνωση της αυτοπεποίθησης μέσα από απαιτητικές και με έντονη ενέργεια χορογραφίες.

Ευρωπαϊκοί Χοροί

Οι ευρωπαϊκοί - κοινωνικοί χοροί γνωστοί και αναλοίωτοι μέσα από το πέρασμα του χρόνου, ευγενικά δείγματα της αριστοκρατικής καταγωγής τους αποτελούν το βασικότερο μέρος κάθε χορευτικής εκδήλωσης στις μέρες μας.

Στη σχολή μας διδάσκονται:Tango ~ Waltz ~ Quick Step ~ Fox Trot ~ Slow Fox ~ Viennese Waltz

Ο μαθητής, ανάλογα με τον τρόπο που επιθυμεί να προσεγγίσει το είδος των χορών αυτών (ερασιτεχνικά και επαγγελματικά) έχει τη δυνατότητα επιλογής διαφορετικών επιπέδων εκμάθησης και συμμετοχής σε εξετάσεις για τη λήψη πτυχίου από Aγγλους εξεταστές.

Χορός της Κοιλιάς / Oriental

Ο χορός αυτός ονομάστηκε Belly Dance από τους γάλλους (danse du ventre) που κατά την διάρκεια των ταξιδιών τους εντυπωσιάστηκαν από τις κινήσεις της κοιλιάς των εξωτικών χορευτριών. Παρόλα αυτά η πιο σωστή ονομασία του χορού είναι Oriental Dance και στα αραβικά: Raks Sharki.

Χορεύεται σε όλο τον αραβικό κόσμο όπως και στην Τουρκία. Είναι χορός μυϊκός, υψηλής τεχνικής που διαρκώς εξελίσσεται καθώς ταλαντούχες solist τον εμπλουτίζουν με την προσωπική τους έμπνευση και τέχνη. Κάποιες από αυτές έχουν γίνει μύθος στην ιστορία του αυτού του χορού.

Στη σχολή μας διδάσκεται σε ομαδικά και ιδιαίτερα μαθήματα στην αυθεντική του μορφή, σε αρχάριες και προχωρ Tribal Belly Dance

Ελληνικοί Χοροί

Στη Σχολή διδάσκονται οι σημαντικότεροι ελληνικοί χοροί, τους οποίους ξεχωρίζουμε σε δύο κατηγορίες:

  1. ΛΑΪΚΟΙ: Χασάπικο, Συρτάκι, Χασαποσέρβικο, Ζεϊμπέκικο, Απτάλικο, Καρσιλαμάς και άλλα.
  2. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ: Οι σημαντικότεροι χοροί της Νησιωτικής και Ηπειρωτικής Ελλάδας.

Η εκμάθηση των χορών γίνεται από δασκάλους με πολυετή πείρα και σωστή γνώση της ελληνικής χορευτικής και πολιτιστικής παράδοσης. Δημιουργούνται χορευτικές ομάδες για συμμετοχή σε χορευτικές επιδείξεις και παραστάσεις καθώς και για πανελλήνιους διαγωνισμούς. Λειτουργούν τμήματα Αρχαρίων - Προχωρημένων, Παιδιών - Ενηλίκων. Χορηγείται βεβαίωση σπουδών σε αρχάριους και προχωρημένους μαθητές

Μαθήματα Γαμήλιου Χορού

"ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΝΤΑΣ"

  • Για τον πρώτο σας χορό ώς σύζυγοι!
  • Για περισσότερη διασκέδαση και ρομαντισμό στο γάμο σας!
  • Για να είστε σίγουροι ότι ακολουθείτε τα σωστά βήματα με τη μουσική!
  • Χορέψτε, με τη μέλουσα σύζυγο σας και γίνετε το κεντρικό σημείο αναφοράς κατά τη διάρκεια της δεξίωσης ή και σε οποιαδήποτε πίστα.

    Εάν έχετε επιλέξει τη μουσική ή το τραγούδι για το γάμο σας, φέρτε τ στο πρώτο σας μάθημα και θα σας διδάξουμε τα σωστά βήματα και τις φιγούρες ώστε να ''δείχνετε'' υπέροχοι και ρομαντικοί στον πρώτο σας γαμήλιο χορό.

    Εάν έχετε αμφιβολίες ή δεν έχετε επιλέξει τη μουσική για το γάμο, θα σας συμβουλεύσουμε για τη σωστή. Όσο πιο σύντομα ξεκινήσετε, τόσο καλύτερα ''θα δείχνετε'' ως ζευγάρι μπροστά σε συγγενείς και φίλους. Συμβουλές για το Γαμήλιο Χορό: Μη περιμένετε μέχρι τη τελευταία στιγμή. Θυμηθείτε ότι το πρόγραμμα σας όσο πλησιάζει η μέρα της τελετής δεν είναι ευέλικτο.

Παιδικά Τμήματα

Παιδικά Τμήματα Μοντέρνου & Latin

Η λειτουργία ειδικών παιδικών τμημάτων από 4 έως 12 χρονών βασίζεται στη σωστή διδασκαλία, που είναι ειδικά σχεδιασμένη και μελετημένη για παιδιά, σε συνδυασμό με ειδικά μαθήματα χορογραφίας και τεχνικής πάνω στον κλασικό και μοντέρνο χορό. Τα παιδιά μέσα από τα μαθήματα αποκτούν ρυθμό, μαθαίνουν νέους τρόπους έκφρασης και αναπτύσσουν την κοινωνικότητά τους.

Στο τέλος της κάθε τάξης χορηγούνται στους μαθητές Διπλώματα από Άγγλους εξεταστές.( IDTA, ISTD)